Fa'asausau i le faletalimalo i Anetioka e leai ni fale e tape ai le afi

O le au fuimu mai le Contra Costa County Fire Department na valaauina e lipotia se afi i le fale faapisinisi o le Executive Inn Motel i Anetioka i le 2:53 pm Aso Toonai.
Ua lipotia mai e toatasi le tagata na le mafai ona alu ese mai le potu ulaula.I le taunuu ai, na lipotia mai e le auvaa a le Engine 81 o loʻo sau le asu mafiafia mai totonu o le potu, ma fesoasoani leoleo o Anetioka i se tasi na afaina i le pakaga.
Fai mai le au fuimu, o le afi na tineia i mea faʻapipiʻi ma e leʻi sosolo atu i isi nofoaga.E le o iloa le mafuaaga o le mu ma le aofaʻi o mea na faʻaleagaina, ona o loʻo tumau pea le auvaa i lea nofoaga.
I tua ia Aokuso 2022, na palota ai le Fono a le Aai o Anetioka i le 3–2 (faatasi ai ma Barbanica ma Ogorchuk e tetee) e agai i luma ma fale alalaupapa ma auaunaga lata ane i faletalimalo mo e leai ni fale, e aofia ai i le E 18th Street i Anetioka.32 potu i le Executive Inn.O le tau o le lisi e lua tausaga e tusa ma le $1,168,000 i le tausaga, ma o le tau atoa e le sili atu i le $2,336,000, ma o le a totogi mai i le $2.6 miliona tala faatatau i le American Plan of Rescue Act (ARPA Foundation) ua tofia e le City Council mo o sini ia Aperila 12, 2022.
O le manatu o le lisiina o le Executive Inn i se faletalimalo leai ni fale na muamua faʻafefe e senatoa o Lamar Thorpe ma Joy Motts i le taimi o se fonotaga a le au tusitala ia Iulai 2020. Fai mai Thorpe o le tau e $ 1 miliona i lena taimi.
O le fonotaga a le au tusitala na oʻo mai i nai vaiaso talu ona faʻasalalau e le Gov. Gavin Newsom ma le Contra Costa County Superintendent John Joya le faʻalauiloaina o le Homekey project i Pittsburgh.
O le Itumalo o Contra Costa na vaaia le tele o le faateleina o le leai o ni fale ia Iuni 2023, i aai o Richmond ma Anetioka, e tusa ai ma faamaumauga na tuuina mai i le Time Point Statistics 2023. O le numera o tagata leai ni fale i Anetioka o le a faateleina mai le 238 i le 2020 i le 334 i le 2023.
Lomiga o le ContraCosta.news ma le talimalo o le tele o Contra Costa County ma Kalefonia podcasts.
Soo se mea e o i ai nei tagata, e mulimuli atu le afi ia i latou.Le Atua e, tuu i latou i se potu saogalemu e mamao ese mai le auala ma o le a latou tutu pea se afi.
Ou te faʻamoemoe e le totogia e le au fai lafoga a Anetioka le toe faaleleia!O le tele o le palemene (Thorpe, Wilson ma Walker) sa le tatau ona faia lenei mea.
I lalo o le taʻitaʻiga a Thorpe, na avea ai Anetioka o se aai solitulafono ma le malaia.O le tulaga o le aai o loo atagia tonu lava i ona taitai filifilia.Palota mo latou i avanoa uma.
I lalo o le taʻitaʻiga a Thorpe, na avea ai Anetioka o se aai solitulafono ma le malaia.O le setete o le taulaga o loʻo atagia saʻo i ...
Va'ai faalemafaufau i le le lelei o lau tali atu i soifua na maliliu ma manu'a pasese ona o au amioga le faʻatatau ...
Fa'atau se fagu, fa'atau se lua... O le ave ta'avale 'ona e tatau ona i'u ai le tagata manu'a.Ae ui i lea, e tatau ona iloa e tagata afaina ...
Ou te faʻamoemoe e le totogia e le au fai lafoga a Anetioka le toe faaleleia!Ole tele ole palemene (Thorpe, Wilson ma Walker) e le tatau ona faia lenei mea ...
Na e mauaina?"Ua tatou liliu atu i se aai leaga" avea???Ua leva ona avea Anetioka ma se nofoaga mautu…
Atonu e to'aitiiti leoleo e le leaga tele.O tagata solitulafono e foliga mai ua afaina i le ola...


Taimi meli: Iul-10-2023